Kripto Valuta

Kripto adó cégeknek ! (portfolio)

2018. február 15. - Csaba Kőházi

img_20171221_113904.jpg

Cégek esetében egyértelmű a besorolása és kezelése. Egyéb követelésként kell kimutatni, és ennek megfelelően értékelni. Mivel van olyan árfolyama, amin megvásárolható, mérlegforduló napján értékelni kell, eladása esetén pedig az eladási ár és könyv szerinti érték különbözetét a pénzügyi műveletek egyéb bevételei/ráfordításai között kell kimutatni. Jogi személyek esetében tulajdonképpen irreleváns, hogy milyen formában szereztük kriptovalutánkat, bányászat, vásárlás vagy vevői fizetés jogcímeként, adózásán ez nem fog változtatni. Az elért nyereségből 9% társasági adót kell levonni, amit további 15 százalék szja + 14 százalék eho (max. 450 E Ft/év) terhel, amennyiben osztalék kifizetéséről rendelkezünk. Érdekesség, hogy korábban még az áfa kérdése is felmerült ezen tranzakciók esetében, de 2015-ben hozott EU-bírósági ítélet óta ez a téma megoldottnak látszik, áfáról itt nem beszélhetünk.

KRIPTO ADÓZÁS (portfolio)

img_20171221_113904.jpg

Magánszemélyek esetében, ha a NAV állásfoglalásából indulunk ki, akkor a kriptovalutákon elért jövedelmet egyéb jövedelemnek kell tekinteni, amit 15 százalék mértékű szja és 19,5 százalékos eho terhel (ennek az adóterhelése a beszámításokkal együtt kb. 29 százalék, felső határ nélkül). Létezik olyan álláspont, amely szerint, ha ez nem üzletszerűen történik, akkor hasonlóan a pénzváltásból származó nyereséghez, ez után nem kell adózni a magánszemélynek. (Ez az álláspont azért magyarázható nehezen, mert hivatalosan nem minősül ez a fizetőeszköz sem valutának, sem devizának.)

Ha befektetésünk után jövedelmünk keletkezik, alapvetően két dolgot tehetünk: a nyereség után biztosan befizetjük a 15 százalék személyi jövedelemadót és a hozzá tartozó 19,5 százalék egészségügyi hozzájárulást ,és nyugodtan alszunk, vagy kevesebbet fizetünk, de egyben egy jó szakmabeli ügyvéd névjegykártyát eltesszük egy biztos helyre, ha kopogtatna a NAV.

A magánszemély bányászok esetében ugyanakkor vitán felül áll, hogy üzletszerűen járnak el, és önálló tevékenységből származó jövedelmük keletkezik. Ezen nyereségük után ugyancsak a kb. 29 százalékos adóterhelésre számíthatnak annyi előnnyel, hogy a tevékenységükkel összefüggésben lehetőségük nyílik az igazolt költségek elszámolására (vagy 10 százalékos vélelmezett költséghányadot érvényesíteni).

KRIPTO ADÓZÁS!

img_20171221_113904.jpg

 

Mindenki erről beszél, már a neten is egyre világosabb, hogy kinek, hogyan kell(ene) adózni a kripto bevétel után.

Magyarok vagyunk és állandóan a kiskapukat keressük, ügyeskedünk, hogy kibújjunk az adó alól.

Ami a lényeg, szerintem 1-2 gépből még nincs túl nagy bevétel. Az tényleg csak arra jó, hogy kicsit megismerd a kripto bányász világot.

Mi magyarok abban vagyunk jók, hogy feljelentjük azt, akinek egy kicsit jobban megy. Mióta a nevét és az adatait is meg kell adni a feljelentőnek, a NAV-nál, így a feljelentések száma kevesebb lett.

Viszont, amikor az ember csinál valamit, azt a barátainak is elmondja és megmutatja és közzé teszi a neten. Egyszóval nagyon könnyű utána nézni valakinek, hogy mit csinál, hol nyaral, hányszor nyaral, mikor vesz új autót, és mikor vesz ingatlant.

Amikor eljutsz a fejlesztéseiddel 6-8 gépig, az viszont már egy kicsit látványosabb. Ott bizony egy luxus ház ára kényelmesen összejön, ha 1 évig nem nyúlsz a pénzhez, csak leteszed pénztálcára.

A kripto világot meg akarják és fogják regulázni. Hiába veszel házat BTC-ért, minden országban rá fognak kérdezni, hogy honnan van a pénz és adózott pénzről van e szó.

A sok pénz is nagy probléma tud lenni, ha nem tudod igazolni az eredetét. A kripto bányászatnál folyamatosan fejlesztened kell a gépparkot, vagyis előre kell menned, így egyre több lesz a bevételed.

A túl sok pénz előbb utóbb meg fog jelenni valamilyen luxus tárgyban.

Nem akarok tanácsot adni, hogy hogyan és mennyit adózz, az a te dolgod. Inkább csak egy szebb jövőt vetítek előre, amit biztosan el fogsz érni.

A lényeg az, hogy a szebb jövőd probléma mentes legyen.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kripto tőzsde

criptocentrum1.jpg

Ami mostanában látható a Kripto tőzsdén, az nem meglepő. Sokan várták a korrekciót, mert egy kicsit túlárazott volt a piac.

Ilyenkor e gyenge kezekből bizony kirázzák a pénzt. Vagyis aki az utolsó fillérig minden tudás és tapasztalat nélkül fektet be, az bizony rácseszhet.

Az eddig is látszott, hogy eléggé hektikus az árfolyammozgás. Viszont eddig csak egy irányba ment a piac. Nem volt nehéz nyerni.

Nyerni most sem nehéz, viszont nem árt, ha némi tudásra teszel szert, különben csak a rossz tapasztalataid számát növeled.

Akinek pénze van, az tapasztalatot szerez, akinek tapasztalata van, az pénzt szerez. Ez a kettő gyakran helyet cserél.

Ne felejtsd el, aki tanácsot ad neked, az lehet, hogy csak egy bérből és fizetésből élő bróker. Én is megtapasztaltam, amikor sikerült a kulisszák mögé betekintenem, hogy aki befektetési tanácsot ad, az nagyon gyakran nem aktív befektető. Csak a te pénzedet kockáztatja.

Te ezt nem tudod, mert azt hiszed, hogy ért hozzá.

Amikor a saját pénzed kockára teszed, a minimum, hogy kiműveled magad!

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kripto versenytárs

criptocentrum1.jpg

Az az ember, aki kitalálta és megalkotta a Bitcoint, szerintem nem véletlenül maradt inkognitóban.

Egyrészt megreformálja az egész világot, másrészt ezzel sok ellenséget szerez magának.

Átalakítja az például az egész bankrendszert. Sokkal kisebb költségekkel dolgozik, vagyis a Bankok biztos nem szeretik. Hosszú távon nagyon sok pénzt húz ki a Bankok zsebéből.

Utalj pénzt külföldre, vagy akár Kínába. 11 nap alatt ér oda, a költségekről ne is beszéljünk. Utalj pénzt BTC-be, 15 perc alatt ott van a pénzed a világ másik felén és a költségek minimálisak.

Nem kell ennyi Bank épület, vagyis leépítések lesznek a Banki szférában. A Bankok le kell, hogy mondjanak a profitjuk nagy részéről. Emiatt vannak a háborúk, országokat támadnak meg és most nem ér semmit a fegyverük és a hadseregük.

Eddig nem volt igazi versenytársuk, most már van. Nem tudják személyhez kötni, akit be tudnának folyásolni, van meg tudnának venni, vagy akár megölni.

Ezt a rendszert gátolják, ahol csak tudják, de csak lassítják. Nem tudják megszüntetni.

Szóval érdemes erre a hullámra felülni, mert lemaradnak és elsorvadnak, akik nem teszik.

Még a hitelre is lesz megoldás, ami a Bankokat életben tartja. Ha a Bank nem tud többé hitelt adni, bizony elsorvad és megszűnik.

Egyszóval el lehet kezdeni tisztán játszani és versenyezni.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kripto tőzsde

criptocentrum1.jpg

A határidős piacon úgy tudsz egy kisebb vagyonra szert tenni, ha egy nagyobb vagyonnal kezdesz. Szóval tanuld meg, amikor már a háziasszonyok is részvényt vesznek, mert azt hallja mindenki, hogy milyen jó befektetés, ott közel a vég.

Nem csak a Kripto tőzsdén, hanem minden tőzsdén. Majd olvass róla és meglátod. Ezt a piacot is bizonyos törvényszerűségek mozgatják, ami a türelmetlen és hirtelen meggazdagodni akaró embere pénzét elveszi.

Az átlagember sajnos nem elég erős és okos ahhoz, hogy tudás és tapasztalat nélkül a nagyok játszmájában nyerjen.

Nyerni akarsz? Tanulj, tanuld meg a leckét!

Mire megtanulod, te is oda fogsz tartozni közéjük. Érteni fogod a gondolkodásukat. Ez a gondolkodásmód tesz majd győztessé.

A piac biztos, hogy eléri a korábbi magas szintet, sőt meg is fogja haladni azt.

Majd csak figyelj.

A tőzsdén mindig a türelemmel keresed a legtöbb pénzt, vagyis vásárolj és várj 2 évet.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kripto tőzsde

criptocentrum1.jpg

Amikor az átlag háztartások részvényt vesznek, az mindig valaminek a végét jelenti. Minden tőzsdén, így a Kripto tőzsdén is ilyenkor rázzák ki a gyenge kezekből a pénzt.

Ahogy mindig is, itt is a nagybefektetőké lesz a pénz. A történelem ismétli önmagát. Beszálltak a nagy nyugdíjalapok, akik nagyon felverték az árat. Ők tudnak várni, mert van elég pénzük.

Neked is van elég pénzed, vagy beletettél mindent?

Erősnek kell lenned és tartani a pozíciód, illetve az esésbe folyamatosan bele kell venned. Remélem, van rá pénzed, mert ha nem, akkor rácsesztél. Folyamatosan veszel lefelé és kihozol egy jó átlagot. Majd amikor a piac felfelé mozdul, villám gyorsan nyerésre fogsz állni. Ha elég türelmes vagy akkor csak később adsz el, nem nehéz duplázni.

Amikor az azonnali (promt) piacon veszel, addig nincs veszteség, amíg nem adod el. Nincs más dolgod, mint várni. Ha van elég időd várni, akkor biztos, hogy nyerni fogsz.

Ha a határidős piacon vásároltál, akkor tartanod kell a pozíciót, na, akkor szívni fogsz, mert ahhoz nagyon sok pénz kell.

Ott csak a nagyok nyernek, te biztos nem. Söpörd be a veszteséget és tanulj belőle.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kriptovaluta !

criptocentrum1.jpg

Szóval, ha kripto valutát bányászol csináld nagyban!

Egy átlag lakásban, vagy házban 32 A jár, alanyi jogon. Erre 6-7 gépet tudsz rátenni, teljesítménytől függően. Mivel a lakásban vannak más fogyasztók is, hűtőgép, mosógép, mosogatógép, ezért csak max. 3-4 géppel tudsz számolni, de ekkor már külön körre kell tenni mindegyiket.

Ilyenkor, ha a hajszárítót bekapcsolják, már akkor is leold a kismegszakító, vagyis eléggé kihasználod a 32 A nyújtotta lehetőséget.

Ha családi házban laksz, akkor azt még tudod bővíteni a 32 A, kb. 3*32 A-ra. Ezzel a 14-17 gépet tudsz otthon üzemeltetni, ami szintén teljesítmény függő. Az áramszolgáltató Terület Gazdája nem valószínű, hogy ennél többet engedélyez.

Ennyi gépet a házban már nem tudsz tartani. 4 gép is már állandó 28 fokot csinál az ingatlanban, ami télen elég jó, mert kiváltod a fűtést, és ha már úgyis fűtened kell, még keresel is rajta.

Illetve a zaj is gondot okozhat, mert nehéz állandó zajban pihenni. Nem tudod magad rendesen kialudni.

Vagyis hosszú távon keresned kell neki egy külön helyet, mert a család többi tagja egy idő múlva már nem fogja tolerálni a hőt és a zajt. Keress egy tárolót, vagy egy garázst, legalábbis ideiglenesen.

Ami a lényeg, hogy előre kell gondolkoznod és akkor sikert fogsz elérni a kripto valuta bányászatban.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kriptovaluta

criptocentrum1.jpg

Aki kriptovaluta bányászatra adja a fejét, annak a fix költséget csökkentenie kell.

A fix költségek az internet, a villany és a különböző átváltási és utalási költségek. Cégként, de akár magánemberként még jöhet hozzá bérleti költség is.

A fix költségek közül a legjelentősebb a villany költség, ezt kell lecsökkentened.

Jelenleg egy kisebb épületet keresek, elvileg ma találtam is, ahol tudok bányászni. Ipari létesítményt kerestem, mert ott a villany olcsóbb.

A jelenlegi lakossági villanyár, ami kb. 38 Ft (14 cent) helyett, csak 28 Ft (10 cent). Ez azért jó, mert a fix költséget sikerül lecsökkenteni. Nem is kicsit.

Ilyenkor már egy épület bérlése is belefér.

Itt is látszik, hogy bármit csinálsz, az nagyban kell csinálnod. Találd meg a módját, hogy ne csak 1-2 kártyával bányász. Legyenek nagy céljaid.

Ezért fogok Győrben egy bányagép bemutató termet nyitni, ahol egy kicsit megfoghatóbb és láthatóbb lesz, hogy miről van szó.

Szerintem ez a jövő!

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/

Kriptovaluta

criptocentrum1.jpg

Adózni senki sem szeret, viszont a digitális világban nagyon nehéz elbújni. Sok a „jóakaró”, vagyis nehéz feltűnés nélkül bányászni.

Szinte biztos, hogy legalább egy embernek elmeséled, mit csinálsz, vagyis nincsenek titkok.

Magánszemélyként érdemesebb a tételes költségelszámolást választani, mert csak az áramszámlád a bevételed kb. 37%-t teszi ki.

A 10% költséghányad kényelmesebb, de értelmetlen, mert a maradék 90% után kell adóznod, miközben csak a 63% van a kezedben.

Az biztos, hogy jól agyon van adóztatva nálunk minden. Gondold át, hogy magánszemélyként, vállalkozóként, vagy cégként akarsz-e bányászni.

Keress egy adótanácsadót, olyat, ki nem néz rád értetlenül, mint Noé a harmadik kacsára. Én még nem találtam, de nem adom fel.

Az adózásról később még részletesebben írok.

Regisztrálj és olvass még több hírlevelet! http://www.ludmanhaz.hu/hu/hirlevel_video/